Met gespreide vleugels

Veel mensen vragen me naar aanleiding van mijn laatste blog wat ik ga doen volgend jaar, wat mijn plannen zijn voor mijn reis, waar ik mijn vleugels naartoe zal uitslaan.

Om heel eerlijk te zijn weet ik het nog niet. Althans, nog niet precies.
Nee, ik weet het nog niet. Maar dat is nu net de bedoeling. Juist het niet weten wordt een onderdeel van mijn reis. Het meest spannende deel, het meest uitdagende deel, maar ik denk ook het meest mooie deel.

Ik heb wel een kader. Een kader op basis waarvan ik ook mijn voorbereidingen tref. Want loslaten is één, maar helemaal loslaten..
Mijn kader bestaat uit vijf bouwstenen die ik voor mezelf heb bepaald. Deze bouwstenen geven me een zekere houvast, maar bieden daarnaast een grote vorm van vrijheid. En dat is precies de boeiende uitdaging die ik mijzelf gegeven heb..

De eerste is uiteraard On her way, hoe kan het ook anders? Dat is waar het allemaal mee begonnen is!
Een tweede bouwsteen is het land dat continue door mijn hoofd spookt: Australië. Dit land wordt onderdeel van mijn reis.
Nummer drie is dat ik wil ervaren hoe het is om als digital nomad op pad te zijn. Ik ga starten met een digitale dienst, waarvan de werkzaamheden dicht bij mijn huidige baan liggen. Hierdoor hoop ik onderweg deels aan het werk te zijn en zo mijn reis te verdienen.
Daarnaast wil ik weinig gebruik maken van de standaard manieren van verblijf en vervoer. Ik wil andere manieren uitproberen en die opties blijken talloos. En naast dat ze bijzonder en leuk zijn, geven ze me bovendien de mogelijkheid veel meer in het leven te duiken van de lokale bevolking in plaats van het land als toerist te zien.
En last but not least is dat ik projecten in mijn hoofd heb. Bestaande en nieuwe. Projecten waar ik iets mee wil betekenen. Projecten die nu alleen nog wat vage ideeën zijn, maar die zich wel vastgezet hebben aan de haakjes in mijn hoofd.

Deze 5 elementen gaan mijn reis vormen.
En tijdens de twee trainingsweekenden van Wonderlijk Werken (opgericht door twee ervaren digital nomads), heb ik een geweldige insteek geleerd. Een insteek om een nieuwe vorm, een nieuw project, een nieuw idee als experiment te zien. En een experiment kan slagen of mislukken. Als het slaagt, is het geweldig. Als het mislukt is dat jammer. Maar omdat het toch een experiment was, voelt het veel minder zwaar.
Ik vind het een briljante vorm. Helemaal als je dingen altijd goed wilt doen, zoals ik. Ik pas het sindsdien dan ook vaak toe. In het klein en in het groot. En echt, het haalt de zwaarte af van nieuwe dingen. En je kijkt er achteraf veel luchtiger naar als het niet zo liep zoals je wilde. Een bevrijding!
Dit wordt dan ook precies het uitgangspunt van mijn reis: het wordt mijn grote experiment. In al zijn elementen.

‘Een pad ontstaat als je er op loopt’. Deze zin kreeg ik laatst van een vriendin toegestuurd.
Dat is On her way en dat is wat ik wil ervaren tijdens mijn reis. Mijn pad niet plannen, maar laten ontstaan. En terwijl ik dit schrijf, sta ik van mezelf te kijken. Want ik realiseer me wat er in een jaar met me gebeurd is. Om hier te komen, om dit overtuigd te kunnen schrijven.

What’s important is the opening of your wings. You may not know where you’re going, but you know that as long as your wings are spread, the wind will carry you forward.

Ik heb mijn vleugels geopend. En ik weet nu dat ik er op kan vertrouwen dat ik vooruit kom, zolang ik ze gespreid houd. En dan eens zien waar ik uitkom.

4 gedachtes over “Met gespreide vleugels

  1. Weer prachtige woorden Annemieke, en wat een fijn vooruitzicht! Heerlijk dat je er nu zo vrij en relaxed in staat!

  2. Dank je wel Femke! En jullie zijn al aan het vliegen met Work the dream. Geweldig, ik word blij van jullie! Alle goeds, geluk & moois, benieuwd waar jullie vlucht heen zal gaan!X

  3. Lief Gerdien, fijn te horen! En zeker een mooi vooruitzicht. Het blijft spannend, maar het plan heeft nu zolang de tijd gehad te ‘rijpen’, dat het tijd is om het te gaan doen; dat voelt goed! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.