Het Elfstedenpad

It giet oan! Er staat een nieuw avontuur op de planning: van 26 augustus tot en met 14 september ga ik het Elfstedenpad lopen. Een tocht van 286 km die me in 16 etappes door het mooie Friesland en langs de welbekende elf steden voert. Het wordt een tocht voor mezelf, voor een prachtig goed doel én een tocht waar ik op een aantal dagen graag al wandelend in gesprek ga, wie weet met jou!

Hieronder lees je alles over het waarom, over het goede doel en hoe je kunt bijdragen, en over hoe je je kunt opgeven om mee te wandelen.

De wandeltocht der wandeltochten
De Elfstedentocht, de tocht der tochten. Met mijn Friese roots en de vele dierbare herinneringen die er in deze mooie provincie liggen, is deze tocht al een tijd onderdeel van mijn bucketlist. Ik had het de laatste jaren echter niet on top of mind. Tot begin augustus.

Ik was nooit zo’n wandelaar. Zet mij maar op een fiets. Maar zoals zovelen, begon ik afgelopen maanden meer te wandelen. En toen ik onlangs twee dagen met een vriendin meeliep op het Pieterpad gebeurde er iets. Ik was helemaal happy na twee dagen lopen door prachtige natuur en werd aangestoken door de verhalen van het lange wandelavontuur van mijn stoere vriendin, die het volledige Pieterpad liep. Het raakte iets in me. Ik begon te kijken naar andere langere wandelingen in Nederland. En tussen de vele mogelijkheden verscheen ook het Elfstedenpad. Klik. Het haakte zich vast in mijn gedachten. Dit was de juiste activiteit op het juiste moment.

In beweging
Want na een paar uitdagende maanden na een abrupte terugkeer uit Australië heb ik genoeg gedacht en achter mijn laptop gezeten. Het is weer tijd voor actie, tijd om in beweging te komen! Loskomen en mezelf inspireren door beweging, natuur, nieuwe plekken en nieuwe ontmoetingen. De tocht wordt daarmee ook de aftrap naar een ander avontuur: On her way uitbouwen met meerdere nieuwe inspirerende activiteiten, in lijn van mijn blog, te volgen via deze site. Een persoonlijk traject dat niet zonder slag of stoot gaat, maar waar het nu tijd voor is om stappen te gaan zetten. En hoe kan ik dat beter doen dan daarvoor letterlijk stappen te gaan zetten? Dus op naar het Elfstedenpad, On her way again!

Wereldmeisjes: Educate a girl. Empower a nation
De tocht wordt niet alleen een tocht voor mezelf. Ik ga ook lopen voor een prachtig goed doel: Stichting Wereldmeisjes. Een stichting die zich richt op de verbetering van kennis en ontwikkeling van jonge vrouwen in ontwikkelingslanden, een stichting die me om meerdere redenen aan het hart gaat. Voor meer informatie over Wereldmeisjes en hoe je kunt sponsoren klik hier.

In gesprek!
Tijdens de drie weken dat ik op pad ben, stel ik ook drie dagen beschikbaar dat je met me mee kunt lopen. Naast heerlijk wandelen door het mooie Friese landschap, ga ik graag het gesprek met je aan over iets wat jij aangeeft. Onderwerpen als hoe de weg te vinden uit een burn-out, het roer omgooien in je leven, alleen op reis, het leven van een digitale nomade, intuïtief leven, inspiratie opdoen of iets anders wat je in On her way treft, alles mag en kan. De dag gaat op basis van waardebepaling achteraf. Aan het einde van de dag bepaal en betaal jij wat je het waard vond.

De volgende drie data kun je meelopen:
– Vrijdag 28 augustus (etappe 3: Mantgum – Sneek, 18,6 km) – ingevuld
– Woensdag 2 september (etappe 7: Stavoren – Workum, 17,7 km) – ingevuld
– Zaterdag 12 september (etappe 14: Dokkum – Wouterswoude, 16,5 km) – ingevuld

Ben je hierin geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk vrijdag 21 augustus een mail naar contact@onherway.nl. Geef daarin je voorkeursdag aan en waarom je mee wilt lopen. Bij veel aanmeldingen kies ik op gevoel voor iedere dag iemand uit 🙂

Op de hoogte blijven?
Uiteraard zal ik regelmatig updates delen! Wil je graag op de hoogte blijven? Via mijn contactpagina kun je je aanmelden voor mijn blogs. Daarnaast post ik regelmatig updates via mijn Facebookpagina. Heb je nog niet aangemeld? Dat kan hier!

Ik heb er enorm veel zin in en hoop dat je – letterlijk of figuurlijk – met me meeloopt. Oant sjen in het mooie Fryske lân!

Lieve reisgroet,
Annemieke