Films

“Movies touch our hearts, take us to other places, they open doors and minds”

“Human”
Een magnifieke film over de meest bijzondere soort op aarde: de mens. Opgebouwd uit persoonlijke interviews met mensen van over de hele wereld. Over doordacht gekozen thema’s die iedereen aangaan. Thema’s die de ongelijkheid in de wereld veroorzaken, maar ook universele thema’s. Over oorlog/vrede, familie, leven, werk, mannen/vrouwen, klimaat, voeding, geaardheid, armoede/rijkdom, geluk en liefde. Je hoort geen enkele vraag, je ziet alleen antwoorden. Eerlijke en indringende verhalen. Alleen door ‘gezichten’ verteld en daardoor let je zoveel meer op gezichtsuitdrukkingen en emoties. Het raakt als je unaniem de veranderingen in ieders gezicht ziet bij onderwerpen als liefde en geluk – ogen die beginnen te stralen, brede glimlachen die ontstaan. Hoe groot de verschillen onderling ook kunnen zijn, qua kleur, ras, achtergrond, bezit of wat dan ook, het laat zien dat we in ons diepste wezen allemaal hetzelfde zijn en willen als mens. Een ontroerend besef.
De interviews worden afgewisseld met prachtige beelden van de aarde vanuit de lucht, vergezeld van indrukwekkende muziek. Een film die de pracht van de mensheid laat zien in al zijn diversiteit en in al zijn gelijkheid. De film confronteert, ontroert, laat je lachen én laat je nadenken over je eigen mens-zijn en over de mensheid in zijn geheel. Het deed mij tevens realiseren dat we elkaar als mensen veel te weinig écht in de ogen kijken. Human is lastig uit te leggen, je moet hem gewoon zien. Een unieke parel, met hoofdletter P.


“Wild”
– Op zoek naar pleisters voor haar gebroken ziel, neemt Cheryl een impulsieve beslissing. Zonder enige ervaring en met een veel te zware rugzak besluit ze een tocht van 1600 km langs de Pacific Crest Trail te gaan lopen. In de prachtige maar ook eenzame wilde natuur vindt ze zichzelf opnieuw terug. Iedere stap is herkenbaar: proberen, willen opgeven, al die gedachten, je niet willen laten kennen, in jezelf gaan geloven, doorzetten.. Deze film had net zo goed On her way kunnen heten 😉

Wild


“Invictus”
– Prachtige verfilming over het inzicht van Nelson Mandela om sport te gebruiken om de kloof tussen blank en zwart te overbruggen. Hij pakt het WK Rugby in Zuid-Afrika aan als middel om de 2 bevolkingsgroepen in zijn land dichter bij elkaar te krijgen. Ook al snapt niemand in eerste instantie waar hij naar toe wil, Mandela is overtuigd en zo krijgt hij – op de authentieke wijze die Mandela zo typeert – niet alleen de mensen om zich heen mee, maar ook zijn land. Een waanzinnig mooi verhaal waarin de grootsheid en uniciteit van Mandela weer eens zichtbaar wordt. Kippenvel.


“Tracks” 
– Over het waargebeurde, ongelooflijke verhaal van een vrouw die met 4 kamelen en haar hond door de woestijn van Australië trekt. Een verhaal dat getuigt van durf, doorzettingsvermogen, vertrouwen in jezelf  en gaan voor wat je wilt. Wow!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.