De kracht van alleen reizen

“Wie (niet) reist is gek”, aldus een bekend boek van Ap Dijksterhuis. En ben je niet nog gekker als je (als vrouw) alleen reist?

Dat is toch gevaarlijk? Wat als er iets gebeurt? Is dat niet saai? Word je niet eenzaam? Daar heb ik geen geld voor. Dat krijg ik niet geregeld. Dat durf ik nooit!

Allemaal redenen voor veel mensen om de stap niet te zetten. Eeuwig zonde!

Wij, Everdiene en Annemieke, stoere veertigers, kennen deze redenen maar al te goed en toch zijn we gegaan: Everdiene maakte een pelgrimstocht van vier maanden naar Rome en Annemieke reisde 15 maanden lang door Afrika en Oceanië.

Rijker, krachtiger en puurder
Het werd een ervaring die ons leven heeft veranderd en die we nooit hadden willen missen. We leerden zoveel over onszelf, over mensen, over de wereld. Het is een ervaring die ons beiden als mens rijker, krachtiger en puurder heeft gemaakt. Het is een ervaring die we iedereen gunnen.

De kracht van alleen reizen
In De kracht van alleen reizen, nemen we je mee in ons verhaal. Waarom zijn we gegaan? Waarom alleen? Wat waren onze uitdagingen? Wat ervoeren we tijdens de reis? Wat heeft het ons gebracht? Uiteraard wordt ons verhaal vergezeld door prachtige beelden. Je blik op alleen reizen zal hierna niet meer hetzelfde zijn!

Waar en wanneer?
Donderdag 16 januari – Weesp
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer, Oude Gracht 67, Weesp.

Zondag 26 januari – Almere
Tijd: 14.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)
Locatie: Buurthuis De Buitenkans, Ambt Doorknoperlaan 4, Almere.

Zondag 9 februari – Baarn
Tijd: 14.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)
Locatie: Greenfields, Amsterdamsestraatweg 42, Baarn.

Kaarten en reserveren
Kaarten à € 18,50 p.p. (incl. drankje, wat lekkers en een krachtig kleinigheidje) zijn te bestellen via onderstaande button.

“As you travel alone, being totally responsible for yourself, it’s inevitable that you will discover just how capable you are”.

Geldt dat binnenkort ook voor jou?

Tot gauw op één van de locaties!

Met hartelijke reisgroet,
Everdiene en Annemieke


Over ons

Everdiene Geerling (links): “Is dat niet gevaarlijk?” is de eerste vraag die je krijgt als je vertelt dat je als vrouw alleen van Canterbury naar Rome gaat lopen. Vier maanden vrij nemen om in je eentje in precies 100 dagen de Via Francigena van Canterbury naar Rome te lopen. Waarom ga je een dergelijk avontuur aan, wie en wat kom je daarbij tegen op je pad, en is dat nou echt gevaarlijk? Everdiene raakt niet uitgepraat over pelgrimeren. Vol vuur en enthousiasme vertelt ze over haar eigen belevenissen. Na haar tocht van Canterbury naar Rome in 2010 besteedt ze vrijwel elke vakantie aan pelgrimstochten in Italië. In het dagelijks leven is zijn onderwijsadviseur en taalwetenschapper.

Annemieke Nijdam (rechts): woont haar hele leven al in dezelfde stad 😉 en werkte jaren als office manager. Eind 2014 gaf een burn-out haar de duw om te doen wat ze al zo lang wilde: voor langere tijd alleen op reis. Het werd het keerpunt in haar leven. Ze kwam in aanraking met een nieuwe levenswijze, waarin de combinatie reizen en werken centraal staat: de levenswijze van de digitale nomade. Het bleek op haar lijf geschreven. Ze begon voor zichzelf en vertrok in juni 2017, zonder planning. Die reis zou uiteindelijk 15 maanden duren en werd een heerlijk boeiende reis door vele landen en door haarzelf. Sindsdien werkt ze afwisselend in NL en in het buitenland als tekstschrijver, schrijft daarnaast blogs, geeft presentaties en is bezig ideeën uit te werken voor een inspiratieplatform, Be the change. Want dat is – naast reizen – wat ze het liefst doet: mensen inspireren.