3 juli: Presentatie

Presentatie: De reis van mijn leven
3 juli – 20.00 uur

‘Het is alsof ik op een te hoge duikplank sta. Voetje voor voetje schuifel ik naar voren, richting de sprong. De sprong die het totale loslaten betekent, want dan is er alleen de vrije val. Ik heb alleen een enkeltje Kaapstad geboekt en verder niets. En voor een doorgewinterde controlfreak als ik is dat op z’n minst een uitdaging. Want naast een hart dat rondhuppelt bij de gedachte aan dit fantastische vooruitzicht, heb ik ook het koude angstzweet.– maart 2017

‘Daar sta ik dan, in Australië, met koffer, laptop en droom onder mijn arm. Ik ben geland, maar bij lange na nog niet gearriveerd. Ik leer tijdens deze eerste dagen een nieuw land kennen: Niemandsland. Een land dat niet op mijn bucketlist stond, een land waarin ik de richting kwijt ben en niet weet hoe ik het weer moet verlaten. – sept. 2017

‘Rijdend in Nieuw-Zeeland, op de mooiste highway die ik ooit gereden heb, denk ik aan de andere highway – mijn reis. Door hem te gaan rijden en door hem alléén te rijden, heb ik geleerd wat ik kan, wie ik ben en heeft het me doen accepteren wie ik ben. Ik ben me bewust van mezelf, van mijn keuzes en leef zoveel intenser en gelukkiger. En met die gedachte realiseer ik me, dat de tranen in de vallei zojuist niet alleen veroorzaakt werden door de pracht van de natuur, maar ook door de pracht van mijn eigen leven.’ – mei 2018

Een paar fragmenten uit de blogs die ik voor en tijdens mijn reis heb geschreven. Een proces als nooit tevoren. Ik nam de beslissing na een burn-out, volledig vanuit mijn hart. Omdat het al te lang knaagde; ik liep al te lang mee in een pas die niet meer de mijne was. Ik zegde mijn baan op, begon voor mezelf en ging. Ik zette daarmee al mijn zekerheden overboord. Mijn leven zou in niets meer lijken op wat het was.

Het is het engste en het meest fantastische dat ik ooit heb gedaan.

Het enkeltje Kaapstad ontvouwde zich tot een reis van 15 maanden naar Zuid-Afrika, Australië, Bali, Tasmanië, Nieuw-Zeeland, Tonga en uiteindelijk naar de mooiste bestemming: mezelf.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

In De reis van mijn leven ga je mee op die reis. Een reis naar vele landen, prachtige natuur, bijzondere ontmoetingen en een reis naar jezelf. Laat je meenemen in wat er gebeurt als je naar dat innerlijke stemmetje durft te luisteren. Hoe spannend het is, maar vooral, hoe geweldig veel moois je dat oplevert.

Na deze avond zul je met andere ogen kijken naar de reis van jouw leven.

Hilde: “Een warm, naturel, mooi, puur en ontroerend verhaal.”

Ank: “Sprakeloos, wat een verhaal. Je neemt ons echt mee op reis.”

Els: “Het was een wow avond. Wat een prachtig mooi verteld verhaal. Bijzonder dat je het met ons wilde delen. Het maakte bij mij ook heel wat los.”


Wanneer: woensdag 3 juli van 20.00 – 22.00 uur
Waar: Hilversum (centrale locatie; adres wordt vermeld op de bevestiging)
Aanmelden: via de button onderaan deze pagina
Entree: EUR 15,00, incl. een drankje bij binnenkomst


Wie ben ik?
Mijn naam is Annemieke Nijdam (49). Mijn hele leven al woonachtig in dezelfde stad 😉 Daarnaast werkte ik jaren op kantoor als organisator en office manager.

Sinds mijn reis werk ik als digitale nomade en heb ik ontdekt dat het inspireren van mensen het mooiste is dat er is. Nu schrijf ik blogs, geef presentaties, ben een boek aan het schrijven en werk aan initiatieven met als thema ‘Be the change’.


Ik verheug me erop je de 3e te ontmoeten en je mee te nemen. Zie ik je dan?

Met warme reisgroet,
Annemieke